Richard

-  snickare entreprenad

Vad gör du på jobbet?

​

Producerar allt ifrån grundplatta till färdig byggnad, i samarbete med arbetsledning. 

​

Vad är kul och vilka är utmaningarna med ditt jobb?

​

Vi får dagligen uppgifter som skall lösas, vilket är utvecklande. Vi har samtidigt ett fritt arbete, vilket tillåter oss att påverka vårt egna tillvägagångssätt för att uppnå resultatet som efterfrågas. Jag har även ett härligt gäng av arbetskollegor, vilket gör jobbet extra roligt. 

​

Hur ser en normal arbetsdag ut?

Arbetskollegorna samlas på morgonkvisten i ”byssjan” och diskuterar dagsplanen för produktionen över en kaffe. Därefter producerar vi efter uppsatt tidplan och tilldelade handlingar. 

​

Vad krävs av dig i rollen som snickare på entreprenadavdelningen?

​

Man måste våga ta i och producera i gemenskap och samarbete tillsammans med laget. Det är också viktigt att alltid vara lyhörd och visa förståelse för medarbetare, kunder och leverantörer. 

​

Vad har du för ansvar som lagbas?

​

Som lagbas är jag arbetslagets företrädare på arbetsplatsen. Jag har först och främst som uppgift att alla ska trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att man tycker att det är kul att komma till jobbet! Sen är jag med och planerar produktionen, så att vi får ett bra flyt och försöker se till att alla presterar max hela tiden. Sen tar jag hand om löneförhandlingar och andra förhandlingar för mitt arbetslag gentemot arbetsgivare. Sitter samtidigt med fackliga frågor som förtroendevald i organisationen.

​

Hur är RA Bygg som arbetsgivare?

​

RA Bygg erbjuder sina anställda möjligheten att kunna ta större ansvar, men även att de anställda får ett stort utrymme att själva kunna påverka sin produktionsprocess. 

​

Hur ser du på framtiden?

​

Jag vill utvecklas i rollen som lagbas och fortsätta vara en ambitiös medarbetare gentemot arbetskollegorna och företaget. 

​

När trivs du som allra bäst?

​

En solig dag, när killarna är glada och arbetet går som på räls. När produktionen är i full fart och man sällan har tid att blicka bakåt, då har man bara målet i sikte.

Tips från Richard.

“ Satsa på ett företag som

erbjuder dig möjligheten

att utvecklas “

Snabba fakta

NAMN: Richard

​

JOBBAR SOM: Snickare på affärsområde entreprenad

​

ANSTÄLLD SEDAN: 2013

​

RESAN HOS RA-BYGG: Inledde sin karriär som praktikant från gymnasiet och är numera färdig snickare med yrkesbevis och i dagsläget även lagbas på sitt projekt

Kontakta oss

RA Bygg  

Ragnar Thorngrens gata 2

431 45 Mölndal

Växel: 031-27 85 70   

Fax: 031-27 31 65

RA Bygg

RA Bygg är ett bygg- och byggserviceföretag som verkar i Västsverige. Genom engagemang och yrkesskicklighet ska vi vara kundens naturliga val och därmed skapa tillväxt och god lönsamhet.

© RA Bygg 2018

Denna webbplats använder cookies. Genom att använda denna sida samtycker du till vår cookiepolicy

OK