Emanuel

-  arbetschef

Vad innebär det att vara arbetschef på entreprenad hos RA Bygg?


RA Bygg har en entreprenadavdelning med runt 60 anställda såsom snickare, arbetsledare, platschefer, entreprenadingenjörer och arbetschefer. Som arbetschef har jag personalansvaret för min avdelning och det kan handla om utbildningar, rekryteringar, lönesättningar, team-building och upprättande av riktlinjer för avdelningen. Jag ansvarar för vilka projekt avdelningen ska räkna på, samtidigt som jag ständigt söker efter nya kunder och upprätthåller en god relation med våra befintliga. Det blir också en hel del kontakt med leverantörer och avtal som tecknas inför olika projekt. Jag sitter som huvudansvarig för alla processer i avdelningen och har det yttersta ansvaret för avdelningens ekonomi.


Vad är skillnaden mellan RA Byggs olika avdelningar?


 

Idag sitter jag som arbetschef, men eftersom jag tidigare var byggservicechef på RA Bygg så är det roligt att se skillnaden mellan byggservice och entreprenad. På entreprenad jobbar jag som projektansvarig för ett par projekt åt gången och byggservice är en avdelning som under min tid hade över fyra tusen avslutade projekt om året och ett hundratal som alltid var pågående. Från att ha stenkoll på projekten på entreprenad avseende ekonomi, tidsplanering och kvalitativt arbete, till att på byggservice behöva delegera och släppa kontrollen till sina medarbetare, vilket ibland kunde vara svårt.  

Det gäller att kunna förlita sig på digitala system för projektuppföljning och sina medarbetare för ansvarstagande, och på sådant sätt frigöra utrymme för arbetsledningen. Byggservice handlar mer om att kunna utföra mer med mindre.


Vad är kul och vilka är utmaningarna med ditt jobb?


Jag började på RA Byggs entreprenadavdelning och blev efter ett par år i företaget erbjuden att ansvara för byggserviceavdelningen och efter att inte ha haft en susning om företagets andra förgrening, så tackade jag ja till förfrågan om jobbet som byggservicechef. Nu är jag tillbaka på entreprenad och numera arbetschef. Jag har dagligen ställts inför utmaningar i samband med mina nya roller, men dessa utmaningar har också stärkt mig och gjort mig mer självsäker i mitt arbete. Att vidareutvecklas inom det egna företaget är oftast en fördel, du behöver aldrig övertyga dina medarbetare om dina ambitioner och jaga respekt, med all sannolikhet vet dem redan vem du är.  Är man hungrig, driven och motiverad – så är RA Bygg den bästa platsen att kunna utvecklas i sitt arbete. Här är det högt till tak – och såvida du inte sätter käppar i hjulen för din egen utveckling, så är det ingen annan som gör det! 

Varför hittade du rätt?


Det kanske inte bara var jag som hittade rätt, utan jag tror även att min chef, Tomas Samuelsson, hittade rätt när han såg mig. För att bli antagen till utbildningen så skulle en intervju genomföras med lärarna och ett byggbolag. Min blivande chef fanns där och ville direkt att jag skulle bli en del av företaget. 

RA Bygg var vid den stunden ett företag med 30 anställda och jag såg möjligheten i att kunna hamna i ett bolag där jag kunde växa. Jag skulle få generaliserade kunskapsområden, snarare än specialiserade. Det är viktigt att det finns en bredd i arbetet, för att det inte ska kännas enformigt. För mig är det värdefullt att kunna blicka tillbaka och vara nöjd med mina beslut och i dag kan jag känna att jag gjorde rätt val.

Snabba fakta

NAMN: Emanuel 


JOBBAR SOM: Arbetschef på entreprenad


ANSTÄLLD SEDAN: 2011


RESAN HOS RA-BYGG: Praktiserade som arbetsledare på entreprenadavdelningen.  i samband med sin byggingenjörsutbildning, men fick ganska snart efter sin anställning driva egna projekt som platschef. Efter ett par lyckade år som platschef blev han tillfrågad om han ville överta ansvaret för byggserviceavdelningen och vara ny byggservicechef och detta fram till 2017. Från 2018 är Emanuel arbetschef med fokus ROT på entreprenadavdelningen.

Tips från 

Emanuel

“Inga utmaningar är för stora, det handlar bara om hur länge vi är kapabla att kämpa för vår framgång”

Kontakta oss

RA Bygg  

Ragnar Thorngrens gata 2

431 45 Mölndal

Växel: 031-27 85 70

RA Bygg

RA Bygg är ett bygg- och byggserviceföretag som verkar i Västsverige. Genom engagemang och yrkesskicklighet ska vi vara kundens naturliga val och därmed skapa tillväxt och god lönsamhet.

© RA Bygg 2022

Denna webbplats använder cookies. Genom att använda denna sida samtycker du till vår cookiepolicy

OK